Het weer
Door: Plonie Smink
Blijf op de hoogte en volg Plonie
04 Mei 2005 | Belize, Belmopan
Natuurlijk viel de electriciteit uit. Dat gebeurt hier om de haverklap, soms 2 keer op een avond, soms kort en soms voor meer dan 3 uur. Je kan dan echt niks meer en je hebt het dan ook zo warm want de ventilatoren doen het dan natuurlijk ook niet. Op dit soort momenten besef ik hoe afhankelijk je bent van electriciteit.
Maar goed, over de storm: nadat de electriciteit was uitgevallen, begon het keihard te waaien, de wind kwam echt van alle kanten. Jammer dat het donker was want nu kon ik niet veel zien. We wilde op dat moment net gaan eten en hadden alles al op tafel gezet. Maar we gingen eerst naar buiten om te kijken of er geen bomen om zouden waaien of dat er geen electriciteitspaal op het dak zou vallen. Deze paal werd voor de zekerheid maar naar beneden gehaald. Toen we eindelijk wilde gaan eten, was de hele tafel bedekt met een laag stof. De wind had al het stof naar binnen geblazen. Dus moesten we eerst alles afstoffen voordat we konden eten.
Nadat de wind was gaan liggen heeft het voor een paar uur geregend. Iedereen in BC was blij, want het is de afgelopen maanden zo droog geweest dat de rijstvelden heel hard water nodig hebben en nadat het geregend heeft, is het meteen een stuk koeler (30 graden) Mijn lichaam kan deze temperatuurwisselingen niet aan, ik had meteen kippenvel en koud.
Vanochtend scheen de zon weer en waren alle plassen opgedroogd alsof er niks gebeurt was, maar ik ben blij want het ziet er naar uit dat het vandaag niet zo warm wordt!
04 Mei 2005 - 15:59
Lea:
Heej ploon. Wat raar dat je t koud hebt met 30 graden. 100 farhenheit is 39 graden ong. Dat lijkt me inderdaad warm. Zijn er veel kippen doodgegaan? Kus -
04 Mei 2005 - 19:53
Sanne:
NIET ZO WARM VANDAAG?? nou ja hopen mag, jammer dat het hier niet uitkomt ;-) Ik begrijp geheel wat bedoelt Plonie, het water in de rivier hier is 30 graden en dat is ook voor ons afkoeling.. Stop een keer als je langskomt rijden! Heel veel plezier nog even.. -
06 Mei 2005 - 07:56
Linda:
Hee Plonie! Spannend zeker, zo'n storm! Eindelijk koelt het dan weer een beetje af... Ik herinner mij nog hoe warm het in Belize was vorig jaar, toen ik er wegging (vandaag precies een jaar geleden kwam ik thuis van mijn Mennonietenavontuur). Geniet er nog even van! Dan leg ik de laatste hand aan m'n scriptie. Groetjes Linda -
09 Mei 2005 - 09:27
Hester:
Hey Plonie, wat een ander leven daar zeg! Spannend om zo'n storm mee te maken, gelukkig niets erg gebeurd. En zo'n hitte verdragen valt niet altijd mee, helemaal niet voor die arme kippen...Wij hier in Holland worden juist blij van de zon en daar bij jou van de regen! :) Hier maar 12 graden vandaag. Geniet van je laatste maand in Belize, van je geweldige avontuur! Veel reisplezier met Martijn :)
xx Hester -
12 Mei 2005 - 22:09
Carla:
hoi meis,
Martijn is onderweg hoor,
en je huisje wordt in de gaten gehouden door ons.
ga er samen maar lekker van genieten..................
tot dan
groetjes Carla -
14 Mei 2005 - 14:30
Marlies (en Familie):
Hallo,
We hebben Martijn gisteren op het vliegtuig gezet !! Hij had enige vertraging maar hopelijk is alles goed gekomen !! Veel plezier en hopelijk horen we snel wat van jullie !!