Weer terug bij de Mennonieten - Reisverslag uit Belmopan, Belize van Plonie Smink - WaarBenJij.nu Weer terug bij de Mennonieten - Reisverslag uit Belmopan, Belize van Plonie Smink - WaarBenJij.nu

Weer terug bij de Mennonieten

Door: Plonie Smink en Martijn Roelofs

Blijf op de hoogte en volg Plonie

14 Juni 2005 | Belize, Belmopan

Hallo allemaal,

De jungle- en grottrip in San Ignacio was erg leuk. Wel hadden we continue natte voeten doordat we door een rivier en door de grot moesten lopen. De grot was extra interessant omdat de Maya's de grot gebruikte voor offerrituelen.

De volgende dag zijn we verder gereisd naar Belize City waarvandaan we de boot naar Caye Caulker hebben genomen. Caye Caulker is ook een tropisch eiland voor de kust van Belize, maar er zijn, in tegenstelling tot Tabacco Caye, winkeltjes en restaurantjes op
het eiland. Eigenlijk hebben we hier niet enorm veel uitgevoerd.

Na anderhalve dag op Caye Caulker was het weer tijd om terug naar het vasteland (Belize City) te gaan. Daar aangekomen zagen we een man in het water liggen die waarschijnlijk dood was en in de bus was er ophef omdat er een man met een mes in de bus zat. Maar goed, de bus zette ons netjes op de afslag naar Blue Creek af, vanwaar we een lift konden krijgen. Eenmaal aangekomen in Blue Creek hebben we de auto van Plonie opgehaald. Auto is eigenlijk niet het goede woord, het is een enorme Pick Up truck.

We bezoeken veel mensen en het is heel leuk!
De rest vertellen we als we weer in Nederland zijn.

Vrijdag 17 juni vliegen we om 20:15 uur Mexicaanse tijd en we zijn zaterdag 18 juni om 13:05 uur Nederlandse tijd weer in Nederland.

Groeten,
Martijn en Plonie

• 14 Juni 2005 - 06:58

Linda:

Geniet van de laatste dagen in het Belizaanse! Tot gauw, groetjes Linda

• 14 Juni 2005 - 09:29

Hester:

Nu komen de laatste dagen echt in zicht! :( Het heeft z'n leuke en minder leuke kanten om weer terug naar Ned. te gaan. Maar hier wordt het het nu ook mooi weer!! Geniet van jullie laatste dagen daar in Belize, en een goede reis terug. Tot spreeks, x Hester

• 16 Juni 2005 - 23:42

Sanne:

Ik dacht dat we niet dezelfde vlucht hadden.. maar toch!? Tot morgen!