De maya route
Door: Plonie Smink en Martijn Roelofs
Blijf op de hoogte en volg Plonie
17 Mei 2005 | Mexico, Campeche
Inmiddels zijn we in Campeche aangekomen. Afgelopen dagen hebben we twee maya steden bezocht: Citzen Itza en Uxmal. Vooral Uxmal vonden erg mooi. op de foto's zie je dat het aardig bewolkt is, dat lijkt jammer, maar wij zijn er blij mee anders is het echt te warm om de ruines te bezoeken. Zelfs met dit bewolkte weer zweet je je te pletter!
Het backpacken bevalt ons erg goed, het openbaar vervoer is in Mexico erg goed, luke bussen met airconditioner en ondanks dat we geen woord spaans spreken redden we ons prima.
Gisteren hebben we in een heel erg leuk hostel in Merida geslapen, dat is ons erg goed bevallen, vandaar dat we nu weer in een hostel zitten, met het uitzicht op die mooie kerk in Campeche!
Morgen zetten we onze reis voort richting Palenque ( ook een maya stad) en daarna naar San Christobal de la Cacas.
Groeten uit Mexico!
Plonie en Martijn
17 Mei 2005 - 11:31
Sharon:
Hoi Plonie en Martijn! Mascha had me ingelicht over jullie reis en jullie zitten op dezelfde route als ons (en zelfs dezelfde hostels!!!) Nog even twee tips voor Palenque, wij zaten in een hotel aan de weg naar de ruines, en dat is echt een aanrader want in het stadje is weinig te beleven, wij zaten in Mayabell, was erg leuk, we hadden namelijk zelfs een zwembad! Tweede tip is een tripje naar San Cristobal, je kan een tripje boeken langs de watervallen en dan word je afgezet in SC of visa versa, ook erg leuk, anders blijf je een beetje heen en weren!! Veel plezier en geniet er nog even van!
Liefs Sharon -
17 Mei 2005 - 15:34
Liesbeth:
Wat een prachtige foto's. Martijn ziet er nog een beetje moe uit. We vinden het leuk als we nog meer foto's te zien krijgen,
groeten van Liesbeth -
18 Mei 2005 - 17:09
Karen:
Hee Plonie én Martijn,
Leuk om alles te lezen. Jullie weerzien-avonturen-verhaal leek wel een filmscript zeg! Ploon, moest erg lachen om je mail. Nog veel plezier.