van 80 meter naar 2163 meter - Reisverslag uit San Cristóbal de las Casas, Mexico van Plonie Smink - WaarBenJij.nu van 80 meter naar 2163 meter - Reisverslag uit San Cristóbal de las Casas, Mexico van Plonie Smink - WaarBenJij.nu

van 80 meter naar 2163 meter

Door: Plonie Smink en Martijn Roelofs

Blijf op de hoogte en volg Plonie

19 Mei 2005 | Mexico, San Cristóbal de las Casas

Hola allemaal,

In Campeche ben ik (Martijn) een beetje ziek geworden van het hete weer in combinatie met Burger King. Na een wat beroerde nacht hebben we toch besloten om door te reizen naar Palenque. Snel de spullen gepakt omdat er om 13:00 uur een bus zou gaan. Eenmaal aangekomen op het busstation ging de bus dus om 01:00 uur 's nachts. We hebben toen maar besloten om een bus te nemen naar een stad die op de route naar Palanque lag: Escarcega. Een advies ga als je toevallig in Mexico bent, nooit naar Excarcega! Ik kreeg hier mijn eerste cultuurshock. Het was een enorm ongure stad waar ze nog nooit een toerist hadden gezien. Ik vroeg aan de taxichaffeur om een goedkoop hotel en dat kregen we dan ook! 's Middags nog wat rondgelopen in het centrum, maar we voelden ons allebei niet echt op ons gemak dus zijn we snel gaan slapen ook omdat we de bus om 04:00 uur moesten hebben naar Palenque. Om 03:00 uur stonden we op het busstation, toen kwam er een buschaffeur op ons afgestapt met de medemedeling dat de bus niet om 04:00 maar om 05:00 uur ging. Hij kon ons wel op 30 minuten van Palanque afzetten, we zijn op zijn aanbod ingegaan en werden om 05:30 ergens bij een benizepomp eruit gegooid. Tot onze verbazing stond daar een klein busje die ons naar Palenque wilde brengen. Ik weet niet waar de mensen vandaan kwamen maar om 06:00 uur was het busje opeens vol en gingen we op weg. Kortom dit is echt backpacken!

Vanaf toen ging alles van een leien dakje, na nog 3 taxi's vonden we een geweldig appartement midden in de jungle, konden even lekker ontbijten en zijn we naar schitterende Maya ruines van Palenque eveneens in de jungle geweest.

Vandaag (19-05) zijn we vroeg naar Cristobal vertrokken. Dit erg leuke Mexicaanse stadje ligt op meer dan 2 kilometer hoogte en dat is te merken aan de temperatuur en luchtvochtigheid. Zaten we gisteren nog met 40 graden te zweten in een korte broek hebben we nu een lange broek en trui aan omdat het 15 graden is. Dat is voor mij (Plonie) wel even omschakelen naar 3 maanden tropische hitte.

Bedankt Sharon voor je tips helaas waren we al in Cristobal toen we je berichtje lazen. Liesbeth het klopt je hebt het goed gezien op de foto's zodra Martijn een bed ziet of in de bus zit slaapt ie.

Adios,
Martijn en Plonie

• 20 Mei 2005 - 10:22

Josja:

Het lijkt Peking Express wel met al dat gelift! Het lukt jullie nog steeds goed om mij jaloers te maken. Vraag me elke keer af of ik geen nuttig afstudeer project daar kan doen. Maar wat moeten ze in zo'n dorpje, waar al het nieuws als een lopend vuurtje gaat, met een communicatiespecialist?? Leuk om zoveel van jullie te horen! Enjoy! x jos

• 21 Mei 2005 - 12:54

Henk:

Wat een hamburger al niet kan doen! De nieuwe atlas komt ons uitstekend van pas en opa/oma hebben hun nieuwe door de kleinzoon goed gekeurde auto gekocht.
    zaterdagse groet van P